Schuitema schrapt honderden banen

Supermarktconcern Schuitema sluit eind dit jaar zijn distributiecentrum in Eindhoven. Ook op het hoofdkantoor in Amersfoort wordt flink gesneden. “Het blijft niet beperkt tot enkele tientallen banen”, liet topman Van de Laar weten.

Het distributiecentrum raakt overbodig, omdat het aantal winkels van Schuitema daalt. Het concern wil dit jaar tien supermarkten verkopen, naast de 58 supermarkten die overgaan naar branchegenoot Ahold. Ahold verkocht zijn belang in Schuitema aan investeerder CVC in ruil voor een contant bedrag, een indirect belang en de overdracht van supermarkten. Schuitema heeft zes distributiecentra.

In totaal worden 203 medewerkers door deze beslissing boventallig. Voor 138 van hen biedt Schuitema passend werk aan in het distributiecentrum van Breda. De overige medewerkers zal Schuitema ondersteunen bij het zoeken naar ander werk. Het supermarktconcern heeft de centrale ondernemingsraad om advies gevraag en de bonden geïnformeerd.

Op het hoofdkantoor, waar ruim 600 mensen werken, wordt eveneens flink gesneden in de kosten. Binnen enkele weken wordt duidelijk wie zijn baan verliest. “Daarbij blijft het niet beperkt tot enkele tientallen banen”, aldus topman Tonn van de Laar.

Het supermarktconcern maakte donderdag bij de bekendmaking van de reorganisatieplannen geen financiële details bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!