Brabantse gemeenten tegen mega mall

De gemeenten Breda, Eindhoven, Helmond en Den Bosch hebben zich uitgesproken tegen een mega-winkelcentrum in Tilburg. De vier gemeenten schrijven in een gezamenlijke brief aan het college van B en W van Tilburg er op te vertrouwen dat de plannen voor de mega mall niet worden doorgezet.

Uit een economische effectrapportage blijkt dat de omzetverliezen bij de Bredase en Bossche binnensteden onverantwoord groot zijn als er een groot winkelcentrum in Tilburg komt. Dit onderzoek is in opdracht van de gemeenten uitgevoerd.

Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de gemeente Tilburg wees uit dat er amper negatieve effecten zijn voor de andere Brabantse steden. De Tilburgse raad neemt in september het definitieve besluit over de mall.

Eerder deze week liet brancheorganisatie voor de modedetailhandel Mitex weten dat 94 procent van zijn leden in Noord-Brabant fel tegen de komst van het winkelcentrum is. Mitex meldt in een persbericht ‘ervan overtuigd te zijn dat het project gedoemd is te mislukken’.

De brancheorganisatie stelt dat ‘met de plannen voor de megamall aan een luchtkasteel wordt gebouwd dat nooit aan de uitgangspunten kan voldoen’. "Het is onmogelijk de enorme hoeveelheid van 65 duizend tot maximaal 200 duizend geplande vierkante meters extra winkeloppervlak alleen vullen met zogenaamde aanvullende, complementaire retailconcepten. Want dat laatste is wat de projectontwikkelaar en gemeente samen voor ogen hebben", aldus Mitex-voorman Jan Meerman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!