Bankgegevens verkocht via eBay

Een computer met persoonlijke bankgegevens van ongeveer een miljoen Britten is via internetveilingsite eBay verkocht. De computer ging voor een koopje van voor 35 Engelse pond (circa 44 euro) de deur uit.

De computer was eigendom van Graphic Data, een bedrijf dat financiële gegevens beheert voor banken. De verkoper was een ex-medewerker van dit bedrijf. Dat meldt de Britse krant The Independent dinsdag.

De koper, een IT-manager uit Oxford, trof op de harde schijf van de computer mobiele telefoonnummers, bankrekeningnummers en handtekeningen van klanten van onder meer Royal Bank of Scotland (RBS), NatWest en American Express aan.

Graphic Data, dat een onderzoek naar de verkoop heeft ingesteld, wil proberen de computer terug te krijgen van de koper. Het bedrijf zegt te weten wie de computer heeft verkocht en is ervan overtuigd dat er ‘een eerlijke fout’ is gemaakt.

RBS en NatWest, die wettelijk verplicht zijn veilig met klantgegevens om te gaan, gaven dinsdag aan de zaak ‘bijzonder serieus’ te nemen. Verschillende Britse banken zijn in het verleden fors beboet voor het verlies van gevoelige data.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!