Nog geen akkoord over cao V&D

Er ligt nog geen principeakkoord voor een nieuwe cao bij V&D. De warenhuisketen deed vorige week donderdagnacht een eindbod, nadat de vakbond duidelijk maakte dat acties op komst waren. Vakbond FNV Bondgenoten heeft gisteravond besloten dit eindbod schriftelijk in stemming te brengen bij alle leden die werken bij V&D.

Hoewel het eindbod 'grote verbetering ten opzichte van eerdere voorstellen' bood, zijn de kaderleden er volgens FNV Bondgenoten niet onverdeeld positief over. Volgens Henk van der Ploeg, bestuurder FNV Bondgenoten, pikken leden de jarenlange verslechteringen bij de Maxeda-bedrijven niet langer. “V&D begint inmiddels aardig te schuiven in onze richting, maar de kaderleden zijn van mening dat het nog niet dicht genoeg bij onze eisen zit om ook voor hun collega’s te kunnen beslissen.”

Het pijnpunt bij V&D zit in de late ingangsdatum van de loonsverhoging en de mate van flexibiliteit die van werknemers wordt verwacht. Wanneer de werknemers tegen het eindbod stemmen, zullen er volgens Van der Ploeg alsnog acties volgen. Onder de eigenaar de van de winkelketens Maxeda valt ook de Bijenkorf. De cao-onderhandelingen met deze keten lopen nog. Bij Maxeda-zuster M&S werd gisteren wel een principeakkoord bereikt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!