Apothekers eisen onderzoek naar kostendekkend tarief

Apothekers eisen van minister Klink een nieuw onderzoek naar een kostendekkend tarief voor apothekers. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de branchevereniging van apothekers KNMP laten weten dat in een lopend onderzoek niet wordt gekeken naar mogelijkheden apothekers te compenseren voor de financiële gevolgen van het in juli ingevoerde preferentiebeleid.

Doordat met het preferentiebeleid niet meer alle medicijnen vergoed worden, lopen apothekers geld mis. Zorgverzekeraars vergoeden van veel voorgeschreven geneesmiddelen alleen nog de goedkoopste variant. Dat houdt in dat apothekers niet meer vrij zijn in hun inkoopbeleid en zij kortingen en bonussen mislopen. De apothekerskoepel KNMP wil hiervoor een compensatie middels een hogere receptvergoeding, die al hun kosten moet dekken.

De KNMP ontving eind juli een brief van de NZa waarin werd vermeld dat in het onderzoek niet wordt gekeken naar de mogelijkheden van zo'n kostendekkend tarief als compensatie voor het preferentiebeleid. De KNMP dacht dat dit wel het geval was, zegt een woordvoerder donderdag. De koepelorganisatie verwijt minister Klink niet zelf actie te hebben ondernomen, aangezien hij de brief van de KNMP ook heeft ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!