'Niemand verliest koopkracht'

Hard werkende Nederlanders en gezinnen gaan er volgend jaar het meest in koopkracht op vooruit. Dat blijkt uit de besprekingen over de rijksbegroting voor 2009 waarover het kabinet donderdag een akkoord heeft bereikt. Mensen met een laag inkomen en met een klein pensioen, die er een procent op achteruit zouden gaan, behouden hun koopkracht, bericht NRC Handelsblad.

Niemand gaat er volgend jaar in koopkracht op achteruit. “De grootste plussen zijn er voor werkende mensen met kinderen”, zei minister van Financiën Wouter Bos. Het kabinet hoopt met de koopkrachtverbetering de bestedingen van consumenten op peil te houden om verdere verslechtering van de economie te voorkomen.

De verbeterde koopkracht is onder meer het gevolg van het schrappen van de btw-verhoging. Ook wil het kabinet de werkloosheidspremie voor werknemers tot nul terugbrengen waardoor alle werkenden maandelijks negentig euro extra te besteden hebben. Maar deze maatregel gaat alleen door als de sociale partners, werkgevers en vakbonden, de lonen matigen, lichtte premier Jan Peter Balkenende vorige week toe. Het kabinet laat van de CAO-onderhandelingen die deze herfst beginnen afhangen of het de ww-premie zal reduceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!