‘Gezondheid’ baart zorgen

De eigen gezondheid baart de wereldburger veel zorgen. Daarnaast maken we ons zorgen om de economie en de balans tussen werk en privé. Ook de Nederlander maakt zich het meest druk om z’n gezondheid, gevolgd door de zorg voor de opleiding van kinderen en de balans tussen werk en privé. Dat blijkt uit het Global Nielsen Confidence Report van juni 2008.

Van de wereldwijd ondervraagde consumenten geeft 22 procent aan dat gezondheid de eerste of tweede belangrijkste zorg is. In Nederland ligt dit percentage op 25 procent en daarmee staat gezondheid boven aan ons lijstje van grootste zorgen. Op de tweede plaats staat de zorg voor de opleiding van kinderen, gevolgd door de balans tussen werk en privé-leven. Nederland wijkt hiermee sterk af van Europa waar economie, balans tussen werk en privé en zekerheid op werk in de top-3 staan. Gezondheid omvat natuurlijk vele aspecten en gebruik van geneesmiddelen vormt hierbij een belangrijk onderdeel. In Nederland was de omzet in geneesmiddelen in 2006 ruim 5,34 miljard euro met een groei van vier procent ten opzichte van 2005 (bron AESGP/Neprofarm). Het betreft hier geneesmiddelen die op voorschrift van de arts uitsluitend verkrijgbaar zijn bij de apotheek en de zelfzorggeneesmiddelen die ook in andere kanalen worden verkocht.

Alles over de ontwikkelingen in de geneesmiddelensector is te lezen in het septembernummer van RetailTrends, vanaf begin volgende week verkrijgbaar. Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier.
U kunt vrijblijvend een proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!