Nieuw retailpark in Almere Poort

Het Olympiakwartier in Almere Poort krijgt een groot winkelcentrum, vergelijkbaar met de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost. Het plan komt uit de koker van projectontwikkelaar TCN, eigenaar van onder meer het Mediapark in Hilversum, zo meldt de lokale krant Almere Vandaag.

De projectontwikkelaar ontwikkelt een centrum van 35 duizend vierkante meter tussen Topsportcentrum Almere en de A6. In het retailpark is ruimte voor diverse thema's. Het grootste deel, twaalfduizend vierkante meter, bestaat uit winkels en voorzieningen op het gebied van sport en ontspanning. Daarnaast krijgen onder meer multimedia, kinderen, huis en tuin en horeca een plek in het winkelgebied.

Wethouder Adri Duivesteijn, de woningcorporaties Stadgenoot en De Key en TCN presenteerden dinsdag de ambitieuze plannen voor het Olympiakwartier, de wijk die volgens de ontwikkelaars 'Amsterdamse allure' moet krijgen. Naast het retailpark moeten er ook 1400 woningen en kantoren worden gebouwd. Volgend jaar moet de eerste paal worden geslagen en over vijf jaar moet de wijk worden opgeleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!