eBay komt met duurzame webwinkel

Veilingsite eBay wil met de introductie van een nieuwe website inspelen op de duurzaamheidstrend. Op de site WorldofGood.com is alles groen, authentiek, eerlijk en duurzaam. Zo worden tassen van gerecycled plastic, handgemaakte kralen en cosmetica met ‘natuurlijke mineralen’ aangeboden. De webwinkel is volgens het bedrijf een online kruising tussen FairTrade shop, Wereldwinkel en The Body Shop.

In de webwinkel worden niet zomaar ‘duurzame producten’ aangeboden, want dat claimen wel meer bedrijven. De nieuwe webwinkel wil tot in detail transparant en verantwoord zijn. Gebruikers kunnen shoppen op regio van herkomst, maar ook verschillende categorieën als ‘menspositief’, ‘ecopositief’, ‘diervriendelijk’ of ‘goededoel-ondersteunend’.

Op WorldofGood.com kan niet worden afgedongen, alle producten in de webwinkel hebben een vaste prijs. Volgens het bedrijf was de Amerikaanse markt voor duurzame consumentenproducten goed voor 209 miljard dollar in 2005, en dat komt in 2010 op 420 miljard dollar uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!