Nederlandse inflatie stabiel

De inflatie in Nederland is in augustus uitgekomen op 3,2 procent. Het percentage blijft daarmee gelijk aan juli, toen de inflatie voor het eerst sinds 2002 boven de drie procent uitkwam. Dit blijkt donderdag uit de consumentenprijsindex (CPI) van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De inflatie wordt onder andere gestuwd door de hoge energieprijzen. Autobrandstoffen waren in augustus gemiddeld dertien procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In vergelijking met juli is de prijs van brandstof iets gedaald, met vier procent.

Volgens metingen van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, die een iets andere methode hanteert dan het CBS, bedroeg de Nederlandse inflatie in augustus drie procent, net als in juli. Nederland heeft daarmee nog steeds de laagste inflatie van de eurozone. Volgens een raming van Eurostat bedroeg de inflatie in de eurozone in augustus 3,8 procent. Het verschil tussen de Nederlandse inflatie en die van de eurozone wordt wel steeds kleiner.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!