Colruyt ziet omzet stijgen

De omzet van Colruyt is tijdens de eerste vijf maanden van het boekjaar 2008/2009 gestegen met twaalf procent tot 1,73 miljard. Colruyt schrijft de sterke cijfers toe aan het succes van de nieuwe kortingskaart en de algemene economische situatie die in het voordeel zijn van Colruyt.

Topman Jef Colruyt liet zich na het bekendmaken van de cijfers voorzichtig uit over de winstgroei, vanwege de inflatie die de loonkosten opdrijft. Colruyt verwacht dat de winst in het lopende boekjaar met 5,5 procent zal stijgen tot 304 miljoen euro.

De voedselprijzen in België stegen de laatste vijf maanden met gemiddeld 6,8 procent. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 3,2 procent. De stijgende voedselprijzen worden echter met vertraging doorgerekend aan de klant, waardoor de marges onder druk kunnen komen te staan.

Jef Colruyt sprak daarnaast zijn ongenoegen uit over de Belgische regering. Colruyt ergert zich dat meer dan de helft van de opbrengsten van Colruyt naar de schatkist vloeit en dat dit niet wordt gebruikt voor een verbetering van het bedrijfsleven. "Wij dragen meer dan 600 miljoen euro bij aan de schatkist, maar wij zien dat geld op geen enkele manier geherinvesteerd worden in het bedrijfsleven", aldus de topman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!