Videotheken steeds vaker avondwinkel

Steeds meer videotheken manifesteren zich als avondwinkel. Dit doen zij om de tegenvallende omzetten waar de videotheekbranche mee te maken heeft het hoofd te bieden. Het aantal videotheken is in twee jaar tijd afgenomen met een kwart. Toch hebben videotheekeigenaren hoop voor de toekomst, want de komst van blu-ray, de opvolger van dvd, moet hen er weer bovenop helpen.

Om extra publiek te trekken, richten videotheken zich op de verkoop van allerlei producten. “Sommige videotheken hebben pasfotohokjes die daarmee ook buiten kantoortijd te gebruiken zijn”, vertelt Wouter Rutten van de NVPI, de organisatie van de entertainmentbranche. “Zo bieden zij extra dienstverlening.”

De branche heeft het zwaar door de concurrentie van internet. De heeft geleid tot een prijsdaling op de koopmarkt, terwijl de verhuurprijs stabiel bleef. De verkoop van dvd-films is hierdoor gestegen, ten koste van het ‘filmpje huren’.

Als videotheekhouders zich richten op verkoop, is zeker nog sprake van een toekomst voor de videotheek, meent marketingmanager Wilfred Meijers bij Movie Max en Videoland. De redding moet volgens hem komen van blu-ray, de verbeterde versie van dvd, vindt hij. “Die komt net op het goed moment.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!