Nederlandse economie groeit toch

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2008 ten opzichte van het eerste kwartaal met 0,1 procent gegroeid. Dit blijkt uit een tweede raming van het groeicijfer die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag publiceerde. Uit een eerdere schatting vorige maand bleek dat de economie in het tweede kwartaal niet was gegroeid.

De opwaartse bijstelling is volgens het CBS te danken aan een hogere groei van de investeringen in onder meer machines en bouwwerken. Ook de activiteit in de bouwnijverheid, de delfstoffenwinning en de zakelijke dienstverlening lag hoger dan eerder geraamd.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007 groeide de Nederlandse economie met 3 procent. Eerder meldde het CBS een groei van 2,8 procent. De Nederlandse consument is verder in september weer iets minder somber over de economie. De index die het consumentenvertrouwen meet, steeg van min 27 in augustus naar min 22.

Het is de tweede achtereenvolgende maand waarin de stemming van de consumenten verbeterde. Vooral over het economisch klimaat waren ze minder negatief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!