Moslim klaagt Tesco aan

Een islamitische oud-medewerker van Tesco klaagt de Britse supermarktketen aan. De man zegt gedwongen ontslag te hebben moeten nemen, omdat hij als moslim in aanraking kwam met bier, wijn en sterke dranken.

De 32-jarige Engelse vorkheftruckchauffeur Mohammed Ahmed werkte in een magazijn van Tesco, waar hij onder meer kratten alcoholische dranken moest verplaatsten. Acht maanden na zijn eerste werkdag stapte hij naar eigen zeggen uit protest op, omdat hij moest werken met alcoholische producten.

Dat druist in tegen zijn strenge islamitische geloofsovertuiging en om die reden vroeg hij een andere job binnen het bedrijf aan. Die kreeg hij niet. Hij wist naar eigen zeggen helemaal niet dat zijn werk inhield dat hij met alcohol moest werken. Toen hij het wél doorhad, werd hij voor de keuze geplaatst om gewoon zijn werk te blijven doen of zijn ontslag in te dienen als hij dat niet kon opbrengen.

Volgens Tesco was het vanaf het begin duidelijk wat Ahmed voor werk moest doen. Aan het eind van deze week wordt een uitspraak van de rechter verwacht.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!