'iPod heeft zijn langste tijd gehad'

De iPod heeft zijn langste tijd gehad, de iPhone 3G is te gesloten en de waardering voor het aandeel Apple is terecht naar beneden bijgesteld. Die opmerkelijke uitspraken doet medeoprichter Steve Wozniak van het bedrijf.

In een interview met de Britse krant The Telegraph voorspelt Wozniak dat de iPod, een van de populairste en succesvolste producten van het bedrijf uit Cupertino, gedoemd is om ten onder te gaan. "De iPod heeft lang aan de top gestaan. Maar als je terugkijkt naar transistorradio's en walkmans, zie je dat ze na verloop van tijd uitsterven", zegt hij. "Iedereen heeft er inmiddels een of twee of drie. Je bereikt een keer een punt dat je ze overal ziet, dat ze weinig meer kosten en dat ze niet veel meer worden verkocht."

De 58-jarige Californiër denkt dat de hele it- en computersector klappen zal krijgen. Volgens hem zijn veel 'web 2.0'-diensten en sociale netwerksites door investeerders overgewaardeerd, en dreigt een kleinschalige herhaling van de dotcom-crisis die in 2000 begon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!