Albert Heijn start voedselallergietest in winkel

Albert Heijn test een nieuw hulpmiddel voor klanten met een voedselallergie. De zogeheten Allergie Check geeft klanten tijdens het boodschappen doen informatie over de aanwezigheid van allergenen in producten. Dat meldt de supermarktketen donderdag in een persbericht.

Met de proef onderzoekt Albert Heijn of klanten de nieuwe manier van informatievoorziening over allergieën tijdens het winkelen prettig vinden. De test vindt plaats in de AH XL in Zaandam en loopt tot eind december van dit jaar.

Klanten kunnen de Allergie Check activeren door bij de start van de boodschappentrip met behulp van de handscanner aan te geven voor welke ingrediënten zij allergisch zijn. Tijdens het scannen van de boodschappen zien klanten op de display van de scanner of het product een van de opgegeven allergenen bevat.

Tijdens de proef geeft de scanner informatie over allergenen die volgens de wet moeten worden vermeld: gluten, lactose, melkeiwit, lupine, mosterd, noten, pinda’s, schaal- en weekdieren, selderij, sesam, soja, sulfiet en vis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!