Elektronisch prijskaartje rukt op

De papieren prijskaart wordt snel vervangen door een elektronische versie. In België en Frankrijk is het elektronische prijskaartje al gemeengoed, in Nederland zal het in 2009 doorzetten. Dat zegt Fred Verver van het bedrijf Digi, producent van weegapparatuur voor de vershandel, tegenover het Vakblad Agf.

In Frankrijk zijn al 1200 supermarkten van ondermeer C4, omgeschakeld naar elektronische prijskaartjes. In België staat de teller inmiddels op 180 winkels. Deze supermarkten zijn vooral overgestapt op ‘elektronisch’ vanwege de zware boetes voor onjuiste prijzen op de prijskaartjes.

Met het elektronische prijskaartje is minder arbeid nodig en kan men sneller actueler prijzen, stelt Verver. Voorts blijkt uit onderzoek dat consumenten het elektronische prijskaartje meer vertrouwen dan de papieren variant.

Digi test het elektronische prijskaartje momenteel in Nederlandse tankstations. Het bedrijf is volgens Verver in gesprek met een aantal supermarktketens in Nederland voor invoering in 2009.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!