Onderzoek naar haalbaarheid megamall

De realisatie van de shopping mall in Tilburg maakt nog kans. De Tilburgse gemeenteraad besloot om half één vannacht met 22 stemmen vóór en 17 tegen een nieuwe fase in te gaan: onderzoek naar de haalbaarheid. Dat schrijft het Brabants Dagblad dinsdag.

Ook een referendum bij een positieve uitkomst van dat onderzoek haalde het, zij het met de kleinst mogelijke meerderheid: 20-19. Het was het slot van een uren durend debat waarin halverwege een groot deel van de raad in woede ontstak. Aanleiding was een motie van de PvdA, SP en VVD waarin stond dat de uitslag van een volksraadpleging bindend is, ongeacht het opkomstpercentage. Daarmee gingen ze in tegen een door de raad zelf opgestelde verordening.

"Een vorm van verkrachting van de democratie", sprak CDA-fractievoorzitter Maarten van den Tillaart. Niet alleen de oppositie was verbolgen, maar ook coalitiepartner GroenLinks. De motie werd later afgezwakt. Bij de stemming verlieten niettemin enkele fracties uit ergernis de raadszaal.

Ook wilden de drie fracties dat alleen het college van B en W zich uitspreekt over de uitslag van het haalbaarheidsonderzoek. De oppositie voelde zich daarmee buitenspel gezet door een uiterst nipte meerderheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!