'Supers zien niets in nachtelijke bevoorrading'

Supermarktondernemers zien niets in het bevoorraden van winkels tussen vier en vijf uur 's nachts. Eric Janse de Jonge, ambassadeur Stedelijke Distributie, had dat idee geopperd. Supermarkten voorzien vooral personele problemen en problemen met  geluidsoverlast. Dat blijkt uit een inventarisatie door supermarktvakblad Distrifood.

Janse de Jonge, die recentelijk door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is aangesteld, stelt dat de bevoorrading 's ochtends door het toenemend aantal files steeds meer in de problemen komt. Daarnaast zorgen al die vrachtauto's voor veel overlast en milieuproblemen. Belevering 's nachts met behulp van fluistertrucks zou èn de bevoorrading versoepelen èn het fileprobleem terugdringen.

De supermarktondernemers geloven daar niet zo in, zo meldt Distrifood. Ze zien ook wel voordelen, zoals een volle winkel bij de opening en geen problemen met auto's van klanten die in de weg staan, maar de nadelen overheersen. Geluidsoverlast, een langere bedrijfstijd, hogere loonkosten, veiligheid en het aanpassen van de werkwijze worden als nadelen genoemd. Bovendien geloven ze niet dat de files door de vroege bevoorrading korter zullen worden omdat veel supers al buiten de spits bevoorraad worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!