Weer celstraf tegen Aholdtop geëist

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor het gerechtshof in Amsterdam onvoorwaardelijke celstraffen geëist tegen de voormalige top van Ahold. Volgens justitie zijn onvoorwaardelijke straffen gepast, omdat de verdachten ‘de integriteit van de financiële markten een ernstige knauw’ hebben gegeven, onder meer wegens het publiceren van onjuiste jaarcijfers, zo meldt de Volkskrant donderdag.

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren voor het gerechtshof in Amsterdam tegen de 60-jarige voormalige topman Cees van der Hoeven vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Die eis is minder ambitieus dan twee jaar geleden. Toen vroeg het OM twintig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Het oordeel van de rechtbank viel beduidend lager uit. Van der Hoeven en consorten zouden niet uit zijn geweest op persoonlijk gewin. Van der Hoeven kreeg negen maanden voorwaardelijk. Zowel het OM als de vier verdachten gingen destijds in hoger beroep.

Voormalig financieel directeur Michiel Meurs (57) hoorde gisteren een jaar cel eisen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Tegen ex-directeur Jan Andreae (61) werd zes maanden cel geëist waarvan vier voorwaardelijk, plus een werkstraf van 120 uur en een boete van 120 duizend euro. Tegen Roland Fahlin (69), voormalig lid van de raad van commissarissen, werd een voorwaardelijke celstraf geëist van zes maanden, plus een boete van 120 duizend euro. Fahlin werd in 2006 bij gebrek aan bewijs nog vrijgesproken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!