Prijsverlaging moet Blu-Ray vooruit helpen

Consumenten lopen nog niet echt warm voor Blu-Rayschijven, de opvolgers van de huidige dvd. Prijsverlagingen moeten daar in de Verenigde Staten verandering in helpen brengen. Volgens de Wall Street Journal zakken de prijzen voor Blu-Rayspelers bij grote Amerikaanse elektronicaketens in rap tempo. Sommige modellen zouden binnenkort wel eens minder dan 150 dollar (zo'n 120 euro) kunnen kosten, verwachten analisten.

Blu-Ray won begin 2008 een al jaren voortslepende standaardenoorlog met het concurrerende HD-DVD. Beide formaten bieden een aanzienlijke beter beeld- en geluidskwaliteit dan de huidige dvd.

De meeste consumenten keken de kat uit de boom zo lang niet duidelijk was welke kandidaat het pleit zou winnen, maar nu Blu-ray als winnaar uit de bus is gekomen, vallen de verkopen nog tegen. Volgens recente gegevens van de NVPI, branchevereniging van de entertainmentindustrie, is een op de tien verkochte films een Blu-rayversie. Daarmee lopen Nederlanders nog voor op de Verenigde Staten, waar maar vier procent van de verkochte films op Blu-ray wordt aangeschaft.

De schijfjes zijn dan duidelijk duurder dan de dvd-versie. Volgens veel marktonderzoeken nemen consumenten bovendien graag genoegen met gewone dvd's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!