Woonwinkels bij Gelredome

Naast stadion Gelredome in Arnhem moet een woonboulevard verrijzen van 54 duizend vierkante meter. Burgemeester en wethouders van Arnhem passen daarvoor het bestemmingsplan aan. Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander donderdag.

Volgens de ochtendkrant is al jaren sprake van een nieuwe woonboulevard in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De beoogde 'grootstedelijke woonboulevard' moet bedrijven uit een straal van circa twintig kilometer rond Arnhem trekken en is 'in de stadsregio enig in zijn soort', aldus de gemeente Arnhem.

In het bestemmingsplan wordt tevens ruimte geboden voor een hotel, congrescentrum en voorzieningen voor vrijetijdsbesteding, dat alles in combinatie met de woonboulevard. Het geheel maakt deel uit van Centrum Zuid, het plan om het gebied rond het Nijmeegse Plein te ontwikkelen.

Ondernemers in de woningbranche hebben volgens B en W aangegeven wel te willen verhuizen naar een grote, attractieve winkelconcentratie. Een groot deel van hen is nu gevestigd op de verouderde woonboulevard aan de Heerlenstraat in Arnhem-Zuid.

De Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel noemen de locatie Gelredome geschikt, aldus B en W.Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!