Zeepproducenten vliegen elkaar in de haren

De Britse zeepmaker Reckitt beschuldigt Unilever van misleiding met vaatwasblokjes en sleept het bedrijf daarom voor de rechter. Unilever zou volgens de maker van onder meer Calgonit ten onrechte diens nieuwe afwasblokjes 'Sun All in 1 Extra Power' als de beste keus aanprijzen.

In reclame-uitingen stelt Unilever dat deze blokjes in de vaatwasmachine de meeste ingedroogde en aangekoekte etensresten wegwassen. Onzin, zo verwerpt Reckitt de claim. Uit tests van Reckitt zou blijken dat de Sun-blokjes nauwelijks beter schoonmaken dan Calgonit. De Britten vrezen dat consumenten de beweringen van Unilever gaan geloven en voortaan voor Sun zullen kiezen.

Bij het winnen van een procent marktaandeel halen de zeepfabrikanten al een omzetvoordeel van 800 duizend euro. Reckitt eist daarom dat gestopt wordt met dit soort reclames. Unilever laat in een reactie weten dat het de claim 'beste vaatwasmiddel' wel degelijk hard kan maken. "We gaan dit soort beweringen natuurlijk niet zomaar uit onze duim zuigen", zegt een woordvoerder. De rechter doet op 5 december uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!