Van der Hoeven heeft spijt

Oud-topman Cees van der Hoeven heeft gisteren in zijn laatste woord tijdens het Ahold-proces excuses gemaakt. Wel zei hij te geloven in de oprechte keuzes die door Ahold zijn gemaakt.

De voormalig bestuursvoorzitter betuigde spijt tegenover klanten, medewerkers en beleggers. Van der Hoeven zei graag verantwoording af te willen leggen voor zijn daden. De uiterste consequentie had hij al in 2002 getrokken, zei hij. “Ik ben opgestapt bij Ahold omdat ik me tekortgeschoten voelde.”

Van der Hoeven, voormalig financieel topman Michiel Meurs, ex-bestuurdlid Jan Andreae en oud-commissaris Roland Fahlin staan terecht voor hun aandeel in de fraude bij Ahold. In 2006 veroordeelde de rechtbank drie van hen tot voorwaardelijke gevangenisstraffen en geldboetes. Fahlin werd vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie en de verdachten gingen in hoger beroep.

De zaak draait om het al dan niet terecht optellen van omzetten (consolideren) van buitenlandse dochterondernemingen, waar Ahold geen meerderheidsbelang had. Het concern claimde middels zogeheten 'control letters' zeggenschap, maar ontkende deze weer in 'side letters'. Het Hof wijst arrest op 28 januari.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!