Supermarkten vrezen Ierse dioxine

Nederlandse supermarkten hebben mogelijk met dioxine besmet Iers varkensvlees in de schappen liggen. Sinds zaterdag onderzoekt de branche koortsachtig of zij besmet vlees in huis heeft. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zondag bekendgemaakt.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwde zaterdag dat het vlees tachtig tot tweehonderd keer de maximale toegestane waarde bevat van de kankerverwekkende stof. De autoriteit adviseerde daarop het het Nederlandse bedrijfsleven Iers varkensvlees uit de handel te halen. Ierland heeft besloten om varkensvlees dat na 1 september is geproduceerd terug te halen. Negen varkenshouderijen hebben besmet voer aan hun beesten gegeven, zo werd zondag duidelijk.

De VWA, de supermarkten en hun leveranciers zijn bezig de productieketen van het vlees helder te krijgen en de risico's in kaart te brengen. "Iedereen staat op scherp", zegt een CBL-woordvoerder. Hij verwacht dat pas maandag duidelijkheid komt over de risico's en de eventuele aanwezigheid van het besmette vlees in Nederland. Maandagochtend om tien uur start een overleg tussen CBL, VWA en het ministerie van Voedselkwaliteit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!