'Britse economie krimpt flink in 2009'

De Britse economie krimpt volgend jaar met 2,9 procent. Dat verwachten analisten van het Britse Centre of Economics en Business Research (CEBR), zo liet de Britse televisie- en radiozender BBC weten. Het is de somberste voorspelling voor de Britse economie tot nu toe.

De Britse denktank waarschuwde ook dat als de financiële crisis een golf van bedrijfsbezuinigingen teweegbrengt, de economie zelfs wel met tien procent zou kunnen krimpen. Volgens de analisten wordt de economie op dit moment nog geholpen door de lage stand van de pond, wat het goedkoper maakt voor het buitenland om goederen te exporteren. Consumenten snoeien echter in hun uitgaven nu de werkloosheid stijgt, waardoor bedrijven minder investeren.

De Britse overheid gaat uit van een krimp tussen de 0,75 en 1,25 procent. Verschillende analisten hadden dat cijfer al opgetrokken naar 2,5 procent. De Britse economie kromp in het derde kwartaal met 0,6 procent vergeleken met een kwartaal eerder. Als de economie in de drie daaropvolgende maanden ook terugvalt, zitten de Britten officieel in een recessie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!