Jumbo ziet omzet flink toenemen

Jumbo Supermarkten kan terugkijken op een goed jaar. Het bedrijf behaalde in boekjaar 2008 een omzet van 1,473 miljard euro en daarmee groeide de omzet ten opzichte van 2007 met ongeveer zeventien procent. Daarmee overtrof Jumbo ruimschoots de verwachtingen.

De flinke omzetstijging werd vooral gerealiseerd in de bestaande winkels. De autonome omzetstijging in heel 2008 bedroeg 8,5 procent. Het aantal nieuw geopende winkels in 2008 bleef beperkt tot vier (Enschede, Lichtenvoorde, Amersfoort, Oirschot).

De directie van Jumbo verwacht in 2009 tien nieuwe winkels aan het bestand te kunnen toevoegen en ziet 2009 ondanks de dreigende kredietcrisis met vertrouwen tegemoet. ‘’Wij zien de huidige economische situatie als een kans voor onze formule met de focus op de laagste prijs”, aldus Jumbo-directeur Frits van Eerd. “In combinatie met het grote assortiment, kwaliteit en service is deze formule in tijden van laagconjunctuur sterker dan ooit. Wat andere formules ook doen, wij houden onverkort vast aan onze laagste prijsgarantie. Zo blijven wij garanderen dat de consument bij Jumbo altijd het voordeligste uit is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!