Eerste multiculti-super redt het niet

Acht maanden na de lancering van Waikiki is het einde alweer in zicht voor de multiculturele supermarktformule. De eerste en enige vestiging in de Rotterdamse deelgemeente Charlois is gesloten.

Initiatiefnemer Kees van Vuuren wilde Waikiki landelijk uitrollen. Ondanks de huidige tegenslag wil hij van geen opgeven weten. Lukt het nieuwe financiers te vinden, dan wil hij een doorstart maken. Op de oude plek in de Ebenhaëzerstraat of anders elders in Nederland.

Van Vuuren trok op supermarktgebied de aandacht door met iets nieuws te beginnen. Een goed opgezette supermarkt voor diverse etnische groepen zou volgens hem een gat in de markt zijn, een mooie aanvulling op bekende ketens als AH of Bas van der Heijden.

De eerste vestiging in Carnisse opende in april -met aanbod variërend van Pools bier tot halal vlees- maar heeft al weer de deuren gesloten.

“Het heeft tegen gezeten”, licht Van Vuuren toe in het Algemeen Dagblad. “De zaak ging later open dan de bedoeling was. De verbouwing duurde langer dan gepland en met de vergunningen zat het tegen. Terwijl er al een lening voor de zaak moest worden afgelost. Nadat we open gingen, was het net een slechte tijd met veel vakanties. De supermarkt naast ons ging verbouwen waardoor het er allemaal minder aantrekkelijk was. Bij ons kwam wel redelijk wat publiek, maar dat besteedde niet veel. Met weinig vet op het bot konden we dat niet hebben. Daarom heb ik besloten de winkel voorlopig dicht te doen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!