Ahold boekt 'grote omzet'

Supermarktconcern Ahold heeft weinig gemerkt van de economische teruggang. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn kijkt in zowel Nederland als de Verenigde Staten terug op een goed jaar, zo laat Ahold vrijdag weten in een persbericht

De omzet van Ahold in het vierde kwartaal kwam uit op 6,6 miljard euro. Dat is 12,9 procent meer dan de 5,84 miljard euro dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat over de laatste maanden van 2007 is exclusief de omzetbijdrage, 773 miljoen euro, van Schuitema. Ahold verkocht zijn belang van 73,2 procent in dat bedrijf vorig jaar aan investeringsmaatschappij CVC.

Albert Heijn was in de laatste drie maanden vorig jaar goed voor een omzet van 2,2 miljard euro, een stijging van 11,6 procent.

De omzet van Ahold kwam overeen met de gemiddelde verwachting van analisten. De groei van de zogeheten identieke omzet bij Albert Heijn, gemeten op basis van hetzelfde aantal winkels, viel echter een beetje tegen. Deze groei bedroeg 5,2 procent, waar de analisten in doorsnee rekenden op 6,1 procent.

De Amerikaanse ketens Stop & Shop en Giant Landover haalden een omzet van vier miljard dollar, bijna drie procent meer dan een jaar eerder. In de eveneens Amerikaanse winkels van Giant Carlisle werd bijna acht procent meer omgezet, waarmee de opbrengsten uitkwamen op 1,1 miljard dollar. De indentieke omzet steeg bij deze supermarkten meer dan verwacht.

De groei van Ahold in de Verenigde Staten staat haaks op de ontwikkeling bij het Amerikaanse Wal-Mart. Dat bedrijf, de grootste detailhandelaar ter wereld, kwam vorige week met tegenvallende omzetcijfers over december en waarschuwde voor een lagere winst over het vierde kwartaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!