Forse groei overvallen juweliers

Het aantal overvallen op juweliers is vorig jaar met 38 procent toegenomen. Waren het er sinds 2000 jaarlijks gemiddeld 43, vorig jaar werden zestig juweliers overvallen. Dat blijkt uit eigen cijfers van Nassau verzekeringen.

Deze explosieve toename wordt onder meer veroorzaakt doordat er steeds minder contant geld in omloop is. Daardoor zijn andere makkelijk verhandelbare goederen zoals dure merkhorloges aantrekkelijker voor diefstal.

Van alle overvallen vond veertig procent zoals ieder jaar plaats in het laatste kwartaal van het jaar. Dan liggen de kerstcollecties in de winkels, redeneert Nassau. Ook zijn de donkere dagen gunstig voor overvalpogingen.

Vooral het aantal overvallen met scooters nam de afgelopen tijd toe. Dat komt volgens Nassau doordat winkelcentra in binnensteden in de regel moeilijk toegankelijk zijn. Met een scooter is een juwelierszaak echter makkelijk te bereiken en kunnen de daders eenvoudig wegkomen. Ook groeide het aantal grote professioneel opgezette overvallen vorig jaar, meldt Nassau.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!