Miljardensteun voor Britse auto-industrie

De Britse overheid gaat de auto-industrie fors steunen. Minister voor het Bedrijfsleven Peter Mandelson presenteerde dinsdag plannen om de sector voor 2,3 miljard pond (circa 2,5 miljard euro) te hulp te schieten.

Volgens Mandelson is de autobranche 'van levensbelang' voor de Britse economie en moeten de maatregelen 'echte hulp bieden aan de industrie en de basis leggen voor een toekomst met minder uitstoot'. Het steunpakket moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Het is daardoor onbekend wanneer het programma van kracht zal worden. Mandelson praat woensdag met vertegenwoordigers van de Britse auto-industrie over de maatregelen.

Wereldwijd heeft de auto-industrie door de economische crisis te kampen met sterk teruglopende verkopen. Daarom schrappen autoconcerns veel banen en wordt de productie ingeperkt. Het grootste gedeelte van de Britse auto-industrie is in buitenlandse handen. Zo is Jaguar Land Rover van het Indiase Tata Motors en heeft het Japanse Nissan fabrieken in Groot-Brittannië.

Het Duitse BMW is eigenaar van Rolls-Royce en Mini. Bentley is in handen van Volkswagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!