Crisis treft Europese technologiesector flink

De technologiesector in Europa wordt hard getroffen door de wereldwijde economische crisis. De Europese halfgeleiderproducent STMicroelectronics ontslaat dit jaar 4500 werknemers en het Duitse softwarebedrijf SAP schrapt 3300 banen.

Het Italiaans-Franse STMicroelectronics is het grootste chipbedrijf van Europa. Het concern heeft veel last van een afzwakkende vraag naar chips voor mobiele telefoons en auto's. Het banenverlies moet leiden tot een kostenbesparing van 700 miljoen dollar. Het bedrijf leed een verlies in het vierde kwartaal van 366 miljoen dollar. De omzet daalde met zeventien procent tot 2,28 miljard dollar.

Bij SAP, de grootste producent van bedrijfssoftware ter wereld, gaat het om het eerste banenverlies sinds de beursgang in 1988. De ingreep moet een kostenreductie opleveren van 300 tot 350 miljoen euro. SAP verwacht dat in 2009 de marktomstandigheden moeilijk blijven. Het concern boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 850 miljoen euro, tegen 756 miljoen euro een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!