Carrefour mikt op vrouwen

Supermarktketen Carrefour is een campagne gestart waarin de supermarktketen zijn pijlen richt op vrouwen. ‘Carrefour biedt haar elke dag de keuze’, luidt de slogan, waarmee Carrefour op paginagrote advertenties probeert vrouwen de winkels in te krijgen. De focus op vrouwen duidt op een koerswijziging van het bedrijf, zo meldt Distrifood.nl op haar website.

“Het klopt dat we onze positionering een beetje willen aanpassen”, zegt woordvoerder Lars Vervoort van de supermarktketen. “Je kunt niet om de vaststelling heen dat ondanks alle emancipatie de vrouw de inkopen doet. Het gros van onze klanten is vrouw, ik neem aan dat dat ook voor andere winkels geldt. We richten ons expliciet op hen, zonder de mannen daarbij te vergeten. De vrouwelijke consument is alert en bij de pinken.”

De moderne consument is volgens Carrefour nog altijd een 'zij', die voor het hele gezin de beslissingen maakt. "Ze kan voor zichzelf, haar partner en haar kinderen keuzes maken." Vervoort denkt niet dat iemand verbolgen zal reageren op de campagne. "Mannen zijn uiteraard net zo goed welkom."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!