Ex-topman Ahold komt weg met boete

Voormalig topman Cees van der Hoeven van Ahold moet een boete van 30 duizend euro betalen voor zijn rol bij het boekhoudschandaal bij het supermarktconcern. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam gisteren bepaald. Zijn medebestuurders Michiel Meurs en Jan Andreae kregen voorwaardelijke straffen en boetes. Voor Meurs was er ook nog een taakstraf.

De straffen zijn een tegenvaller voor het Openbaar Ministerie. De aanklager had onvoorwaardelijke celstraffen geëist tegen de voormalige Ahold-bestuurders. In 2006 hadden de bestuurders ook al geen celstraf gekregen. De afgelopen maanden diende het hoger beroep. Ex-commissaris Roland Fahlin is opnieuw vrijgesproken.

Oud-topman Van der Hoeven zei in een reactie 'erg blij' te zijn met de uitspraak van het gerechtshof. Waarschijnlijk gaat hij niet in cassatie. Van der Hoeven zei wel aangedaan te zijn door de straf die zijn voormalige rechterhand Meurs heeft gekregen. "Ik vind het vervelend voor hem'', aldus de topbestuurder, die tegenwoordig werkzaamheden verricht voor multimiljonair Marcel Boekhoorn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!