H&M verkoopt minder

H&M heeft in het vierde kwartaal de nettowinst zien stijgen met 9,4 procent tot 5,09 miljard Zweedse kroon (circa 480 miljoen euro). De modeketen zag de identieke omzet niettemin dalen met zeven procent, tegen een daling van één procent een jaar geleden.

De winst valt hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden volgens Dow Jones Newswires op een winst van 4,85 miljard Zweedse kroon. De omzet steeg met vijftien procent tot 26,31 miljard Zweeds kroon, terwijl analisten hadden gerekend op 25,9 miljard. In lokale valuta's klom de omzet met acht procent. De identieke omzet daalde in het vierde kwartaal met drie procent. De omzet inclusief btw steeg tot 30,8 miljard Zweedse kroon van 26,8 miljard.

Het bedrijf verwacht in 2009 tussen de zes- en zevenduizend nieuwe banen te creëren en het aantal filialen met 225 uit te breiden. Het merendeel van de filialen zal worden geopend in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In het voorjaar 2009 zal de eerste winkel in Beijing worden geopend en twee filialen in Moskou.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!