Anonieme inspecteur legt zwaktes winkel bloot

Mystery guests gaan de zwakke plekken in de beveiliging van winkels blootleggen. De zogeheten winkelscan is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Mocht de controleur gebreken ontdekken in de beveiliging, dan kan met hulp van overheidssubsidie extra veiligheidsvoorzieningen worden aangeschaft. Zo mag de winkelier camera’s, sloten, rampalen, veiligheidscursussen voor het personeel of een kluis aanschaffen voor vijftig procent van de prijs, tot maximaal tienduizend euro.

Staatssecretaris Frank heemskerk geeft maandag het officiële startsein voor de antidiefstalcampagne. Hij doet dit door zelf aanwezig te zijn bij een scan in een sportwinkel in Den Haag.

De winkelier moet zich vrijwillig aanmelden voor de scan en kan daarna een inspectie verwachten. Momenteel komen alleen winkeliers in aanmerking die maximaal tien fte’s hebben, met niet meer dan vijf filialen. Overige eisen zijn: een lidmaatschap van ondernemersorganisatie Mitex, een vestiging hebben in Rotterdam, Utrecht of Deventer ofg deelnemen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Voor meer informatie, kijkt u op mitex.nl/dervingdoodzonde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!