HEMA getergd door rookworsttest

De rookworsttest van de Consumentenbond heeft kwaad bloed gezet bij de HEMA. Vooral de bewering dat alleen supermarkt Albert Heijn zijn rookworsten nog op authentieke wijze rookt, is de oer-Hollandse retailer in het verkeerde keelgat geschoten.

De Consumentenbond heeft een fout gemaakt in het onderzoek naar rookworsten. De bond verweet de HEMA haar worsten niet echt te roken. Dat heeft een zegsman maandag gemeld. De bond beklemtoont overigens wel bij te blijven bij de gemeten vetpercentages in de rookworsten van de HEMA. Van alle geteste rookworsten bleek die van de HEMA het vetst.

De bond erkent nu dat ook de HEMA haar worsten inderdaad wel op eikenhout rookt, zoals de winkelketen claimde. De HEMA beraadt zich nog op stappen tegen de Consumentenbond. ''We vinden de excuses wat dunnetjes'', stelt een zegsvrouw. ''Onze rookworsten worden al meer dan zeventig jaar lang uren gerookt op eikenhout.'' Volgens de zegsvrouw gaan er jaarlijks meer dan tien miljoen worsten over de toonbank.

De HEMA gebruikt voor de productie van haar rookworsten vanaf 1 maart alleen nog maar vlees van varkens die onder verdoving of in het geheel niet gecastreerd zijn. Dat heeft de winkelketen maandag bekendgemaakt. De HEMA komt hiermee tegemoet aan een eerdere oproep van Stichting Wakker Dier. Die organisatie voerde in 2006 luidruchtig campagne tegen het feit dat het bedrijf voor zijn illustere rookworsten varkensvlees gebruikte van onverdoofd gecastreerde biggen.

Lees ook: Rookworst van HEMA het vetst

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!