Aldi betaalt niet mee aan verdoofd castreren

Aldi levert geen bijdrage aan het compensatiefonds waaruit de verdovingsapparatuur voor het castreren van biggen wordt gefinancierd. Aldi geeft aan dat het bedrijf al het vers varkensvlees betrekt bij Duitse leveranciers, zo meldde Food Holland maandag. Het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) heeft echter namens alle supermarkten in Nederland in de Verklaring van Noordwijk toegezegd mee te zullen betalen voor alle varkensvlees onafhankelijk waar het geproduceerd is vanaf 6 oktober 2008.

In de Verklaring van Noordwijk van 29 november 2007 hebben LTO, NVV, COV en CBL, met ondersteuning van de minister van LNV en de Dierenbescherming verklaard toe te werken naar een situatie dat biggen in het geheel niet meer te hoeven worden gecastreerd. Afhankelijk van de resultaten van onderzoek dat een aantal jaren zal duren, zal uiterlijk in 2015 castratie in het geheel niet meer plaatsvinden. Tot die tijd zal castratie onder verdoving worden uitgevoerd.

Voor de begeleiding van de verdere uitwerking van de Verklaring van Noordwijk is een Stichting Compensatiefonds Kosten Verdoofde Castratie Beerbiggen opgericht. Supermarkten hebben met hun vleesleveranciers afgesproken dat ze 0,03 euro per geleverde kilo vers geslacht varkensvlees storten in het Fonds dat door de Stichting wordt beheerd. Aldi weigert dit tot dusver.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!