Bovag maakt noodplan autobranche

De overheid moet snel ingrijpen om de nijpende situatie in de autobranche niet nog groter te maken. Dat vindt brancheorganisatie Bovag. Daarom stelde de organisatie een tienpuntenplan op voor herstel van de autobranche, zo liet Bovag dinsdagavond weten.

Het tienpuntenplan is bedoeld als oproep aan de politiek om snel werk te maken van een aanvalsplan voor de economische crisis. Bovag hoopt hiermee het consumentenvertrouwen op te krikken en de economie een impuls te geven. “Dit is de concrete input van Bovag voor de crisisaanpak die het kabinet momenteel aan het voorbereiden is. Het is zaak om nu snel te handelen. De problemen zijn acuut en het einde van de neergang is nog niet in zicht”, aldus Bovag-directeur Koos Brugman.

Volgens Bovag zou de overheid onder meer een slooppremie moeten invoeren op oude auto's en bestelwagens. Ook zou de overheid de renteaftrek voor een consumptief krediet moeten herinvoeren. Daarnaast zou het spaarloon vrij moeten komen en zou het belastingvrije bedrag van 749 euro voor een bedrijfsfiets moeten worden verhoogd naar 2000 euro.

Volgens Bovag is dit jaar al voor enkele tientallen bedrijven in de autobranche faillissement aangevraagd en zijn er honderden ontslagen te betreuren. Bovag houdt rekening met enkele duizenden ontslagen voor heel 2009.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!