Omzet retail plust 2,6 procent

In 2008 heeft de detailhandel 2,6 procent meer omgezet dan in 2007. De omzettoename is vrijwel geheel toe te schrijven aan prijsstijgingen. Het volume nam met 0,3 procent toe. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Supermarkten boekten in 2008 een omzetgroei van 7,5 procent. Deze omzetontwikkeling bestaat uit een toename van het volume van 2,5 procent en een toename door prijsstijgingen van 4,9 procent. Binnen de food retail is het aandeel van de supermarkten gestegen tot 86 procent. Non food retailers realiseerden in 2008 nauwelijks meer omzet.

In december 2008 boekte de detailhandel een omzetgroei van ruim twee procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Supermarkten hadden fors meer omzet. De omzet van winkels in non foodartikelen bleef gelijk. De meeste branches in de non foodsector zagen in december hun omzet dalen. Een uitzondering was de omzetgroei bij opticiens. De omzet van deze branche verdubbelde ten opzichte van een jaar eerder. Dit valt samen met een verandering van fiscale regelgeving per 1 januari 2009.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!