Fietsbranche zet zeven procent meer om

In Nederland is in 2008 voor ruim 905 miljoen euro aan nieuwe fietsen verkocht. Dat is zeven procent meer dan het jaar ervoor. Vooral fietsen met een elektronische hulpmotor zijn populair. Dat maakte de Bovag dinsdag bekend.

In aantallen werden iets minder fietsen verkocht: ruim 1,3 miljoen, tegen 1,4 miljoen een jaar eerder. Bovang spreekt van een ‘topomzet’. De omzetstijging is vooral te danken aan de opmars van de duurdere e-bikes. Mede door de populariteit van deze fietsen met elektrische trapondersteuning steeg de gemiddelde prijs van een nieuwe fiets met veertien procent tot 688 euro. 

Volgens een woordvoerder van de Bovag verwacht de branche voor dit jaar ten minste een stabilisering van de fietsverkopen. "We hadden in het vierde kwartaal geen dip, dat stelt ons gerust." Ook stelt de Bovag dat mensen blijven fietsen. "Misschien zelfs wel meer als het economisch slechter gaat."

Vooral de fietsvakhandel profiteerde van de omzetstijging. De vakhandel was met ruim één miljoen verkochte fietsen goed voor ruim tachtig procent van de markt. De fietswinkels verkochten twee procent meer fietsen en zagen de omzet met twaalf procent stijgen. Andere verkooppunten zoals bouwmarkten zagen de omzet ook stijgen, met zeven procent. Maar in aantallen verkochten zij ongeveer zes procent minder fietsen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!