Webwinkel flink voordeliger met elektronica

Consumentenelektronica als een laptop of lcd-tv is online 33 procent goedkoper dan in fysieke winkels. Dat concludeert Vergelijk.nl, na een online- offline prijzensteekproef. De prijsverschillen tussen de winkelketens lopen op van 99 eurocent tot 252 euro.

Het grootste verschil in euro's is te zien bij de wasmachine van het merk 'Aeg-electrolux Lavamat 74850'. Dit product is online 178 euro goedkoper dan bij Mediamarkt en zelfs 228,90 euro goedkoper dan bij It's. Vergelijk.nl heeft bij de online prijzen ook de verzendkosten meegenomen, maar zelfs dan zijn de verschillen verbazingwekkend.

Het verschil tussen de vergeleken producten van winkelketens zelf varieert tussen de 99 eurocent en de 252,04 euro. "Consumenten kunnen door op aanbiedingen te letten veel geld besparen. Dat de prijsverschillen ook offline oplopen tot meer dan € 250,- is natuurlijk opmerkelijk. Kennelijk wordt er tussen de ketens onderling flink geconcurreerd," meldt de vergelijkingssite.

De prijzen van de Mediamarkt liggen het dichtst bij de online prijzen, dit verschil is gemiddeld 15,3 procent. It's volgt op nummer twee met 15,6 procent en Dixons komt op een derde plaats met 20,3 procent verschil.

Klik hier voor het persbericht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!