iPod in ruil voor inenting

Een aantal Gemeentelijke Geneeskundige Diensten (GGD’s) verloot iPods om meisjes zo ver te krijgen dat ze zich laten inenten tegen het HPV-virus. Het HPV-virus kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Dit blijkt uit de uitnodigingsbrief die tienduizenden 13- tot 16-jarige meisjes in Gelderland deze week kregen.

Deze week hebben de GGD’s de eerste van alle 380 duizend 13- tot 16-jarige meisjes in het land uitgenodigd voor twee ‘prikrondes’ die hen moeten beschermen tegen baarmoederhalskanker. De derde en laatste prik volgt over een half jaar. Reden om de iPods te verloten, is dat het voor jonge meisjes ‘nogal een opgave is om drie keer naar ons toe te komen voor een prik’, legt de woordvoerder van de GGD Gelre-IJssel uit. “We wilden het wat aantrekkelijker maken.” Veel GGD’s verloten overigens géén iPod.

Nadat alle 13- tot 16 jarige meisjes zijn ingeënt, volgen de 12-jarigen volgend jaar. Bedoeling is dat meisjes ingeënt worden vóórdat ze seksueel actief worden omdat het HPV-virus seksueel wordt overgedragen. Moeder Ingrid de Zwager in Gelderland vindt het lokkertje van een iPod 'zeer vreemd', zegt ze. “Ik twijfel of mijn dochter dat vaccin moet halen, ik heb gelezen dat het schadelijk kan zijn. Ik weet ook niet of het helemaal beschermt. En of dat niet op een andere manier kan.” Haar dochter heeft ze uitgelegd dat ‘gezondheid belangrijker is dan een iPod’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!