‘Autoverkoop klapt in elkaar’

Auto-importeurs verwachten dat dit jaar zeker honderdduizend nieuwe personenwagens minder worden verkocht. Het afgelopen jaar werden nog 499.983 auto's verkocht, maar de meest recente cijfers maken duidelijk dat de teller wel eens op 400 duizend stuks of lager kan blijven steken, zo schrijft de Telegraaf dinsdag.

Dealers spreken van een dramatische ontwikkeling die vele bedrijven de kop gaat kosten. Uit nog niet gepubliceerde cijfers blijkt dat tot en met afgelopen vrijdag ruim 77 duizend nieuwe personenauto's werden verkocht, een kleine 18 duizend stuks minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in de eerste drie weken van februari zakten de verkopen met ruim 25 procent.

Van de 51 auto-importeurs in ons land konden er slechts acht een positief resultaat noteren. Zo is Smart met 79 procent meer de grootste stijger, maar ook Honda, Lancia, Audi, Jaguar, Seat, Toyota en Volkswagen konden nog zwarte cijfers schrijven. Brancheorganisaties RAI en Bovag gingen begin dit jaar nog uit van een verkoopprognose van 475.000 stuks, maar gezien de laatste cijfers gaat dit zeker niet gehaald worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!