Philips vraagt werktijdverkorting aan

Technologieconcern Philips heeft werktijdverkorting aangevraagd voor productiewerknemers bij een vestiging in Middelburg. Het gaat om 41 procent van de totale arbeidstijd. Dat percentage staat gelijk aan het omzetverlies dat Philips in de afgelopen maanden heeft geleden. Bij de vestiging in Middelburg werken ongeveer 150 mensen.

Leden van FNV Bondgenoten zijn akkoord met de aanvraag. ''De aanleiding voor de aanvraag is natuurlijk niet zo best, maar dit is wel een signaal dat Philips in Middelburg met de mensen verder wil. Dat is binnen Philips de laatste tijd wel uitzonderlijk'', stelde bestuurder Koos de Meij van FNV Bondgenoten.

Volgens de bond gaat de aanvraag dinsdag naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Philips vroeg eerder werktijdverkorting aan voor een fabriek in Drachten. Maar dat verzoek werd afgewezen omdat Philips bij dat onderdeel niet aan de criteria voldeed.

De fabriek in Middelburg produceert autolampen. De bedoeling van de werktijdverkorting is dat personeel dat minder werkt, gedeeltelijk wordt betaald via de WW. Door de regeling hoeft Philips de mensen niet te ontslaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!