Volkswagen legt productie stil

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft sinds maandag de productie voor vijf dagen onderbroken wegens de crisis op de automarkt. Het is voor het eerst in 25 jaar dat VW in meerdere fabrieken werktijdverkorting invoert. Ongeveer 61 duizend van de 91 duizend werknemers in de Duitse fabrieken van VW worden geraakt door de maatregel.

De grootste autofabrikant van Europa legt het werk in zijn belangrijkste fabriek in Wolfsburg stil, net als bij de locaties in Emden, Zwickau, Hannover en Dresden. De productie wordt volgende week maandag weer hervat. De afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling en enkele andere activiteiten blijven wel doordraaien. Ook bij de Hongaarse fabriek van VW-dochter Audi worden de banden deze week stilgelegd.

Net als andere autoproducenten kampt VW door de economische crisis met een sterk teruglopende verkoop. VW verwacht voor dit jaar een verkoopdaling van tien procent. Door de productie tijdelijk te onderbreken, wil VW overcapaciteit tegengaan. Eerder voerden ook Opel, Daimler en BMW productiebeperkingen door.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!