Buurtwinkel steeds populairder

Een toenemend aantal consumenten vindt de weg naar de buurtwinkel. Belangrijk is de sociale controle, vindt tweederde van de consumenten. Vier op de vijf mensen vinden bovendien dat de winkel de buurt gezelliger maakt. Dit blijkt uit onderzoek onder 583 consumenten door Ruigrok|Netpanel, in opdracht van het trendblad Second Sight.

Drie op de tien deelnemers gaf aan vaker een buurtwinkel te bezoeken dan vijf jaar geleden. Ondanks het feit dat 62 procent van de ondervraagden de sfeer in de wijk ziet verbeteren als er meer onafhankelijke winkels komen, denkt maar 37 procent dat ze altijd zullen blijven bestaan. De grote winkelketens zijn een grote bedreiging voor de kleine, onafhankelijke detaillisten.

De klanten hebben een aantal tips voor de kleine zelfstandige winkeliers. Deze kunnen door het aanbod van meer bijzondere en betere producten een nog betere service, leuke activiteiten zoals een kookcursus, originele reclame en natuurlijk lagere prijzen nog meer mensen aan zich binden. Voor 72 procent geldt dat ze willen omrijden voor 'een exclusief assortiment'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!