Retailer mag camera op straat richten

Retailers mogen camera’s op de openbare weg richten om hun bedrijf beter te beveiligen tegen overvallers. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gezegd.

Eind januari meldde minister Guusje ter Horst dat ze cameratoezicht buiten winkels mogelijk wilde maken. Naar nu blijkt is daar geen wetswijziging voor nodig. Volgens een woordvoerder van de minister wordt de wet ruimer geïnterpreteerd en mogen winkeliers camera's nu al op de stoep voor hun winkel richten.

Tot dusver mochten ondernemers alleen opnamen maken in de winkel. De stoep of de ruimte rondom het pand moest, in verband met privacyoverwegingen, buiten beeld blijven. Het nadeel daarvan is dat overvallers alleen worden gefilmd als ze eenmaal binnen zijn. Meestal hebben ze dan al een bivakmuts over hun hoofd getrokken.

De belangrijkste voorwaarde is dat de camera's alleen worden gebruikt ter beveiliging van de zaak. “Ondernemers moeten er wel goed over hebben nagedacht en niet zomaar overal in de straten rond de winkel camera’s ophangen. En ze moeten een goed verhaal hebben waarom die camera’s noodzakelijk zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!