GM twijfelt aan eigen toekomst

Autofabrikant General Motors heeft 'ernstige twijfels' of het bedrijf in zijn huidige vorm zal kunnen voortbestaan. GM en accountantskantoor Deloitte & Touche, dat de jaarrekening voor het concern opstelde, vrezen dat het bedrijf failliet gaat als het er niet in slaagt op korte termijn een einde te maken aan zijn torenhoge verliezen. Het concern beschikte naar eigen zeggen in het laatste kwartaal van vorig jaar al over te weinig geld om de productie voort te zetten.

Om de ondergang te voorkomen wil het bedrijf nog eens 7,7 miljard dollar steun vragen aan de Amerikaanse overheid. De schuld van GM aan de overheid zou daardoor oplopen tot 30 miljard dollar in 2011. GM wil ook 6 miljard dollar vragen aan buitenlandse overheden, waaronder Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Thailand.

"Als we er om welke reden dan ook niet in slagen voldoende fondsen te krijgen, kunnen we niet doorgaan als bedrijf en kunnen we gedwongen worden bescherming te zoeken in een faillissement'', aldus GM. Dat zou volgens het concern onder meer kunnen leiden tot inkrimping van de buitenlandse bedrijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!