'Gamen goedkoper dan boek lezen'

Ondanks de fikse prijzen voor computerspellen is gamen relatief een goedkopere hobby dan naar de bioscoop gaan of een boek lezen. Een game spelen als Killzone 2 is een goedkopere hobby dan een boek lezen, zegt Power Unlimited. Tot die slotsom komt het gamesmagazine Power Unlimited na een peiling onder drieduizend bezoekers van zijn website.

Daaruit blijkt dat gamers gemiddeld 23,8 uur plezier hebben van een game. Bij een gemiddelde prijs van 50 euro geeft dit een kostenplaatje van 2,10 euro per uur. Die prijs staat volgens Power Unlimited niet in verhouding tot een bioscoopbezoek (6,66 euro per uur) of het huren van een tennisbaan (10 euro per uur). De duurste vrijetijdsbesteding is een rondje karten, want daar is een consument al snel 12 euro per twaalf minuten aan kwijt. Een uur karten zou uitkomen op 60 euro.

Volgens Power Unlimited hoeven de uitgaven aan games niet te lijden onder de recessie, als wordt gekeken naar opbrengst per uur. "Behoefte aan vermaak zal er altijd zijn, alleen zoekt men het in tijden als deze vaker binnen de huiselijke kring. Gamen is daarbij niet alleen een van de leukste, maar ook nog eens relatief goedkoopste vormen van entertainment", aldus hoofdredacteur Niels Roodenburg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!